Česta pitanja

Koja je razlika između usisivača sa ciklonskim i multiciklonskim sistemom rada?
CIKLONSKA tehnologija se bazira na prisustvu jednog velikog ciklona u kolektorskoj posudi, koji vrši odvajanje krupne i sitne prljavštine, zahvaljujući centrifugalnom kretanju. MULTICIKLONSKA tehnologija, za razliku od toga, omogućava prisustvo brojnih manjih ciklona uz jedan veliki, glavni. Ovo pojačava filtraciju i separaciju krupne i sitne prljavštine.

Šta je to HEPA filter?
HEPA filter se sastoji od nekoliko slojeva microfibera, složenih jedan preko drugog sa aluminijumskom folijom između slojeva. Čestice prašine, grinje i polen koji se nalaze u vazduhu, prilikkom prolaska kroz filter, ostaju zarobljene i zadržane, što znači da se ne mogu vratiti nazad u vazduh. Zbog takve efikasnosti, filteri HEPA i EPA pripadaju kategoriji takozvanih „apsolutnih filtera“. Oni zadržavaju čak 85% – 99.995% prljavštine, u zavisnosti od tipa prašine i vrste čestica.

Čemu služi Turbo Četka?
Ponekad snaga usisavanja, bez obzira koliko moćna, nije dovoljna. Vlasi kose, dlake kućnih ljubimaca itd. zakače se za material tepiha ili mebla i teško se usisavaju. Mehanično okretanje četkica Turbo Četke (ili mini turbo četke) odvaja dlake i prljavštinu od tepiha ili mebla, raščešljava vlakna tepiha i omogućava dublje usisavanje i efikasnije uklanjanje prljavštine.

Zašto baterije Lithijum-jonske duže traju?
Lithijumjonske (Li-ion) baterije se lakše pune, i ne gube memoriju tako lako, pa se mogu dopunjavati čak i kad nisu potpuno prazne , a kad su napunjene, duže traju jer se sporo prazne.

Da li preporučujete neki deterdžent za moj uređaj za pranje prozora?
Da. Iako Forzaspira – aparat za pranje prozora suši staklo bez obzira kojim je deterdžentom oprano, mi ipak preporučujemo deterdžent Frescoglass.

Šta je Frescoglass?
To je koncentrisana solucija, specjalno namenjena za čišćenje i odmašćivanje staklenih i drugih glatkih površina, bez ostavljanja tragova.

Da li je moguće Forzaspirom prati prozor u horizontalnom položaju (da li će se tečnost prosipati)?
Da Forzaspira –a apparat za čišćenje prozora je pogodan i za vertikalno (prozori, ogledala, pločice, tuš kabine) i za horizontalno pranje (stakleni ili lakirani stočići). Sunđer na dnu posude služi da zadrži sakupljenu vodu i spreči prosipanje.

Šta je Vaporetto Lecoaspira i kako funkcioniše?
Vaporetto Lecoasipra je efikasan paročistač i veoma moćan usisivač. On je stanju da pomoću pare očisti svaku površinu u kući, ali takođe i da usisa svu prljavštinu i alergene, filtrirajući vazduh vodenim filterom.

Po kom principu funkcioniše vodeni filter?
Vazduh, pomešan sa prljavštinom prilikom usisavanja, ulazi velikom brzinom u kolektorsku posudu, gde se stvara vrtlog vode koja se tu nalazi. Centrifugalna sila, koja se pri tome stvara, odvaja nečistoće i smešta ih na dno posude, ne dozvoljavajući im da se ponovo sjedine sa vazduhom i rasprše nazad u njega. Ovaj način filtracije posebno je preporučljiv za ljude koji pate od alergije.

Da li se zaista može čistiti samo uz pomoć pare?
Suva para, koja se generiše pri visokim temperaturama u Vaporetto Lecoaspira uređaju, prodire u prljavštinu na isti način na koji bi to učinila tečnost, iako je u pitanju gasovita supstanca. Zahvaljujući visokoj temperature, para rastvara prljavštinu, i razlaže je na komponente: masnoću, bakterije, grinje, mikroorganizme. Para ne sadrži minerale i ne provodi elektricitet i zato još dodatno neutrališe statičko naelektrisanje prašine i tako je zarobljava.

Kako para može da bude “suva”?
Para koja je nastala pod visokim pritiskom i na visokoj temperature (120° C) naziva se „suva“ para, jer prilikom čišćenja površina, tako tretirana, ostaje suva.

U čemu je razlika između najnovijih Vaporetto Lecoaspira proizvoda i prethodnih modela?
Proizveli smo novo crevo za paru i usisavanje koje je lakše i savitljivije, ergonomsko je i praktičnije. Dodate su i neke nove funkcije: Eco funkcija – kako bi se ograničila potrošnja, Turbo Steam i Turbo Vacuum funkcije – za tvrdokornu prljavštinu i Multifloor funkciju koja odgovara najrazličitijim vrstama podova.

Kako da pronađem model koji najviše odgovara mojim potrebama?
Upotrebite mogućnost +COMPARE na internet strain proizvoda, kako biste dobili mogućnost da uporedite taj proizvod sa drugim proizvodima. Možete uporediti i tehničke specifikacije, funkcije i alatke i dodatke.

Šta se čisti uređajem Vaporetto Lecoaspira?
Možete očistiti sve površine koje je dozvoljeno prati: podovi, staklo, šporeti, wc i kupatilski elementi, dušeci, zavese, tepisi… Takođe, možete tretirati i osetljive površine, parom podešenom na minimum, prethodno proverivši kako površina reaguje na čišćenje testiranjem i proverivši proizvođačku deklaraciju.

Na podacima sa testiranja stoji da je snaga 2.200/2.450W. Da li to znači da Vaporetto Lecoaspira, kao paročistač, ima snagu od 2.200/2.450W?
Vaporetto Lecoaspira je snažan i efikasan usisivač i paročistač. Oznaka 2200/2450W je oznaka za UKUPNU snagu. Ako upotrebljavate Vaporetto Lecoaspira kao usisivač, njegova snaga je 1100W za FAV20/70 modele i 1350W za druge. Preostalih 1100W upotrebljava bojler paročistača.

Imam drvene podove (ili mermer) i na njima stoji da se mogu čistiti parom? Na koji način ih mogu očistiti?
Najpre zakačite krpu na četku za pod. Ako vaš model ima automatski program ili funkciju čišćenja osetljivih površina, odaberite program ili aktivirajte funkciju i usisavanje će biti kombinovano sa ograničenom površinom pare. Ako imate model bez automatskog programiranja, smanjite paru na najniži nivo i ispuštajte je sa prekidima, kako biste izbegli kvašenje površine.

Da li mogu da usisavam i čistim parom istovremeno, ili moram te funkcije upotrebljavati odvojeno?
Usisavanje i čišćenje parom imaju odvojene komande. Mogu se upotrebljavati odvojeno, ili istovremeno, prema potrebi.

Da li se površine mogu odmah čistiti parom, ili se prvo moraju usisati?
Da bi vaši podovi bili čisti, neophodno ih je prvo usisati. Na taj način prvo uklanjate prljavštinu sa površine, a onda čistite dalje, aktivirajući obe funkcije. Ovaj process vam garantuje najbolje rezultate čišćenja i najviši nivo higijene.

Tokom istovremenog usisavanja poda i čišćenja parom, nekoliko kapljica vode ostane na površini. Da li je to uobičajeno?
Četka Vaporetto je dizajnirana da čisti i suši prilikom samo jednog prelaska. Ako pod koji čistite ima neravnu površinu, „texturu“, manja količina vode može ostati posle tretiranja. Predlažemo vam upotrebu tkanine za pod koja je deo standardne opreme i kojom možete očistiti i osušiti površinu u isto vreme.

Kada usisavam vodu ili neku drugu tečnost, na podu ostaju mokri tragovi. Šta da radim?
Za usisavanje tečnosti podesite snagu usisavanja na maksimum (MAX) i ostavite mašinu da usisava još nekoliko sekundi nakon što ste usisali tečnost, kako biste bili sigurni da je usisana masa stigla do odeljka za odlaganje prljavštine.

Čemu služe krpe?
Krpe koje se nalaze u pakovanju, stavljaju se na četke prilikom čišćenja poda parom, radi efikasnosti. Nikada ne usmeravajte paru direktno na osetljive površine. Za neke podove, poput osetljivih porcelanskih pločica, preporučujemo isprekidano nanošenje. Krpa vam dopušta bolje čišćenje i sušenje i sprečava ostavljanje tragova.

Da li se krpe mogu oprati u mašini za pranje veša?
Da. Krpe se mogu prati u mašini, na 30°C. nemojte koristiti izbeljivač, ne peglajte ih i ne sušite u sušilici.

Koje dodatne proizvode mogu priključiti na Vaporetto Lecoaspira?
Možete priključiti sve dodatne proizvode koji se nalaze u odeljku Dodatni Proizvodi za Vaporetto Lecoaspira. Ako imate model sa automatskim programiranjem, a želite da priključite peglu, dezinfikator ili mop, obavezno podesite na program koji označava peglu!

Da li bojler može da se čisti i kako?
Ako imate model sa sigurnosnim zatvaračem, možete isprati bojler onako kako je opisano u uputstvu za upotrebu. Ako imate model koji ima neograničenu autonomiju rada, naša je sugestija da čišćenje bojlera treba da obavi ovlašćeni Polti Distributer. Da bi vaš uređaj radio efikasno, predlažemo upotrebu Klastop ampula, organskog proizvoda, netoksičnog i biorastvorivog, namenjenog za sprečavanje nastajanja kamenca u bojleru.

Kako mogu da očistim četku za pod?
Četku možete oprati pod mlazom vode i osušiti krpom.

Kako se čiste filteri?
Svi filteri se peru pod mlazom vode. Sve komponente filtera OSIM HEPA filtera se mogu odmah posle pranja vratiti na svoje mesto, bez čekanja i sušenja. Jedino HEPA filter MORA DA SE OSUŠI prirodnim putem, u trajanju od 24 sata pre nego što se vrati na svoju poziciju.

Usisno crevo je prljavo i začepljeno. Šta da radim?
Podesite usisavanje na maksimum i usisajte čistu vodu. Tako ćete očistiti crevo i ukloniti naslage. Nakon toga ispraznite i isperite posudu za prljavštinu.

DOSTAVA

Besplatna dostava u Srbiji za narudžbine preko 3.000 RSD

PO VAŠOJ MERI

Pronađite kombinaciju funkcija koja baš vama odgovara

POPUSTI

Veliki popusti za lojalne kupce i donosioce poklon vaučera

POUZDANOST

Uvek na raspolaganju - iskustvo, podrška, servis